Saturday, 16 July 2011

Semasa dan Selepas Bercinta

Assalamualaikum.

Contoh status-status semasa sedang bercinta:

"Saya sayang mr/mrs dotdotdot sampai mati =)"

"I'm so in love with dotdotdot"

"You made my day shining bright, thanks love"

"Sayang, saya mahu awak seorang saja"

Contoh status-status semasa putus cinta:

"Ya Allah, jadikan aku insan yang tabah menempuhi dugaanmu"

"Cinta saya hanya untuk Allah"

"Cinta sesama manusia tidak kekal, sedang cinta kepada Allah sentiasa berpanjangan"

"Hari ini dia kecewakan saya, tapi tak mengapa, kerana saya sentiasa percaya Allah bersama saya

Ah, dah putus cinta baru nak ingat Allah? Nasib baiklah ingat, kalau bunuh diri?

Moral dan pengajaran: Bercinta diam-diam sudah, tak payah nak heboh kat orang sangat.


sudah baca thank you =)

11 orang berbicara:

namaakulynn said... BALAS

setujuuu!dah break up baru nak igt ALLAH.*sighhhh

dilazfamily said... BALAS

so sweet...nice

!meimei cik ayu! said... BALAS

setuju..diam2 bercinta sudah,kalau pasang ramai2pun xla kantoikan..haha,err..

man yusoef said... BALAS

haha! sgt setuju...dah biasa sgt dah nmpk camni

wanniey veerra, 20 said... BALAS

hahaha...lau ade couple ckp jew single~diam2 sudah...;p

cIk JanNah said... BALAS

ada jugak terasa sket2..
heee

tp setuju ramai org bila dah putus cinta baru ingat yang di Atas

blog-tips-kurus said... BALAS

ye.. jangan heboh-heboh.

juzMe said... BALAS

i strongly agree!yeay

Hackers said... BALAS

sejak bilalah ko buat blog ni topan..hehe

Lynn said... BALAS

huh..!! setuju sangatlah tu..takyah nak heboh bagai..adoii~~..

Kad raya digital untuk korang

Tasha said... BALAS

tahu tak pe...diam2 dah la

peace ^^V

copyright@SEGALA PENULISAN TERCATIT DI BLOG NIE HAK MILIK CINTA DAN MANUSIA