Thursday, 12 May 2011

MENINGGALKAN ATAU DITINGGALKAN, MANA SATU LEBIH PERIT?

dalam blog nie...aku nak guna kata nama diri sebagai "aku" bukan lagi "I" macam dekat dalam blog personal aku #tettt, atas sebab-sebab tertentu aku tutup blog personal aku, selama mana? aku tak tau, biarlah masa menentukan

lagi satu, ini bukan blog personal tapi blog yang berkisarkan tentang hati, perasaan, jiwa dan raga serta rasa cinta yang sering dikaitrapatkan dengan manusia dan juga kehidupan

jadi lepas ini aku minta jangan pelik kalau blog ini tak habis-habis membicarakan tentang cinta, jangan sampai yang membacanya muntah hijau sudah, jangan risau...tak ada jiwang manernye walaupun aku suka dengar lagu jiwang #tett, tak ada kaitan hahah

sebelum aku membebel dengan lebih panjang dan juga mengarut, hari ini aku nak membidas tentang dua perkara yang berbeza iaitu ditinggalkan atau meninggalkan, mana satu lebih perit?

ada orang cakap "awek aku tinggalkan aku, sedih weyhh perasaan ditinggalkan ni", ada pulak yang cakap "aku tinggalkan pakwe aku atas sebab-sebab tertentu, lebih perit rasernye daripada ditinggalkan"

lain orang lain persepsinya, ada yang cakap ditinggalkan lebih perit daripada meninggalkan dan sebaliknya

bagi aku pula? dua-dua sama perit, aku pernah je rasa ditinggalkan dan meninggalkan orang yang aku sayang, atas dasar ape? hanya aku, dia dan juga Allah yang lebih mengetahui

sebab apa aku cakap dua-dua tu rasernye sama? sebab dua-dua aku pernah rasa haha, oke aku gurau aje *memain pulak dye nie, sepuk kang*

gambar: apabila rasernya sakit di hati, persetankan segala perasaan meninggalkan atau ditinggalkan

cube kau fikir, meninggalkan? kau ingat orang meninggalkan tu dengan rela hati ke? mulut je cakap "aku tinggalkan kau, harap kau bahagia dan dapat yang lebih baik dari aku bla bla bla" tapi cube kau fikir balik?

even mulut dye cakap macam tu tapi hati dye TAK RELA untuk meninggalkan, nak-nak perempuan

hati perempuan nie cepat rapuh even dye tunjuk kegarangan dye, orang cakap brutal gitu, even dye garang mana pun tapi bile hal-hal yang melibatkan perasaan? hati dye lebih rapuh daripada lelaki

kau ingat senang ke nak tinggalkan orang yang dye sayang? senang? kalau kau cakap senang, maknanya kau tak ada perasaan, kalau tak pon...perasaan kau dekat pasangan kau tu tak bersungguh

dah habis isu meninggalkan, kita tengok pulak dari segi ditinggalkan, kau fikir seronok bila dtitnggalkan? ego letak mana? muka letak mana? persetankan semuanya bila hati dah sayang

kau nak cakap ape bila pasangan tinggalkan kau? nak-nak yang gantung tak bertali, tengok-tengok je dah ditinggalkan

kau boleh terima orang yang kau sayang tinggalkan kau? even kau tak boleh terima pun, nak buat macam mana kan? dah pasangan kau tak nak dekat kau lagi

perasaan ditinggalkan tu hanya tuhan je tau rasa macam mana, nak tau rasanya macam mana? korang pergi try suruh pasangan korang tinggalkan korang huhu, tak ada laa, gurau je *nanti ada kang yang lurus bendul buat aje ape yang aku suruh*

bagi aku, perasaan dua-dua nie sama, dua-dua sakit, pedih tapi nak buat macam mana? dah orang tak nak, jalankan kehidupan kau macam biasa, jangan lembik macam agar-agar sebab cinta, oke? =)

hati berbicara: kadang-kadang apa yang diuahkan tidak sama seperti yang dirasakan dalam hati



sudah baca thank you =)

6 orang berbicara:

Syuk Ry said... BALAS

nice entry..
Shooting Dengan Nur TV Production

sekeping hati said... BALAS

@Syuk Ry
thanx huhu XD

miss . eya =) said... BALAS

due2 xkn jd begitu perit if kite terime qada dan qada' serta cintakan allah lebih dr segalanya.

anwy nice blog.
do follow me back :)

sekeping hati said... BALAS

@miss . eya =)
betul-betul tapi kita sebagai manusia ada perasaan, tak lari utk merasa perasaan kecewa tu heee

oke, i do =)

Izbeta Shyah said... BALAS

fuhh, aku dah jawab ni kan kat twitter, kah kah kah.!

sekeping hati said... BALAS

@Izbeta Shyah
a'aah kau dh jwb haha

copyright@SEGALA PENULISAN TERCATIT DI BLOG NIE HAK MILIK CINTA DAN MANUSIA